Wat is iDig?

iDig is een universeel machinebesturingssyteem

iDig is een gloednieuw real-time diepte/helling controle hulpmiddel voor graafmachines. De sensoren worden direct gemonteerd op de boom met speciaal super klevend tape. (dus zonder te lassen) De sensoren zijn verbonden met het systeem door een radio verbinding, en worden opgeladen door de zon via ingebouwde zonnecellen. (dus zonder bedrading en zonder oplader) Diepte / helling berekeningen worden direct weergegeven en die informatie wordt door middel van gekleurde LED-indicatoren aan de bestuurder weergegeven. Klik hier om te kijken hoe iDig werkt.

Bekijk de video: Wat is iDig?

Technologie

iDig is een gloednieuw controle hulpmiddel dat wordt aangeboden voor een scherpe lage prijs met dezelfde functies als dure geavanceerde systemen. Dankzij radio verbinding tussen componenten, zonnecellen aangedreven sensoren en een “fast-fit” bevestiging van sensoren, kan de installatie door de gebruiker zelf worden gedaan.

Makkelijke installatie

iDig is voorzien van een gepatenteerde procedure door middel van afbeeldingen, om zelf  (als gebruiker) kalibraties uit te voeren. Krachtige software zorgt voor machine optimalisatie en permanente opslag van de machinegegevens. Eenmaal ingesteld, kan de klus gelijk beginnen.

Geheugen

In het geheugen van de iDig Classic kunnen 5 machines met ieder 10 bakken worden opgeslagen. In het iDig Touch systeem kunnen 1000 machines met 1000 bakken worden opgeslagen.  Bij het opstarten van iDig wordt enkel door het roteren van de bak automatisch de juiste machine en bak geselecteerd. Ideaal voor verhuur, grote organisaties en de snelheid van werken.

Gebruiksgemak

Stoppen is niet nodig. Geen korte checks. Geen behoefte aan duur personeel. Alle benodigde informatie wordt direct weergegeven aan de bestuurder in de cabine. Verplaats de boom, stick en de bak op elke manier en een exacte nauwkeurige lezing van de tanden van de bak wordt weergegeven op het display. iDig levert de nauwkeurigheid die u nodig hebt, in de helft van de tijd.

Kosten besparend

Dit “One-man” systeem verminderd arbeid, bespaart tijd en geld. Typische helling meters of machine ontvangers zijn niet langer benodigd.

 

iDig